Programajánló

Kisszékely a Tolnai-dombvidék legészakibb települése, két nagy természetes erdőtömb közötti csendes völgyben fekszik. A település közvetlen környékének változatos élővilága, szép táji környezete kiemelkedő lehetőséget kínál nyári táborok, ki­rán­dulások, tanulmányi séták, családi üdülések szervezésére. A falu harmonikusan illeszkedik a táj természeti adottságaihoz, gazdag természeti és kulturális örökséggel rendelkezik, ennek köszönhetően kikapcsolódásra, aktív pihenésre, isme­retszer­zésre egyaránt számos lehetőséget nyújt.

Legyen Ön is a vendégünk! Több szálláshely közül választhat, nagyokat túrázhat, nyáron strandolhat, részt vehet pince­sze­ren, horgászhat a tavakban, vadászhat az erdőkben, megte­kintheti a falu számos nemzeti értékét, a szervezett programok révén pedig sokféle további élménnyel gazdagodhat. Bármikor is érkezik, Kisszékely és környéke mindig kellemes kikapcsolódást kínál.

Töltse le programismerteto_2016, Programismerteto_2017, vagy válasszon az alábbi lehetőségek közül:

Aktuális programok

Az évszak által felkínált szervezett programjaink, és az egyesület tevékenységeihez kapcsolódó aktuális közösségi munkák.

Irány a Négyszögletű Kerek Erdő tanösvény!

A falu körül kialakított tanösvény neve Lázár Ervin ismert meséjének címét idézi. Az író egyik kedvelt tartózkodási helye Kisszékely volt, egykor ő is végigsétált azokon a falubeli és erdei utakon, amelyeket körutakká fűztünk össze, és őrá emlékezve neveztünk el Négyszögletű Kerek Erdő tanösvénynek.

Kirándulások és természetismereti foglalkozások

Szervezett gyalogos és kerékpáros túráink a környék természeti értékeinek, rejtett kincseinek felfedezésében nyújtanak segítséget, a gyerekeknek szánt természetismereti foglalkozások pedig a még elmélyültebb tapasztalatszerzést segítik.

Helyismereti és hagyományőrző programok

E programjainkban a természettel harmóniában élő ember által létrehozott értékek felfedezése, a helyi és a nemzeti kulturális örökség ápolása kap hangsúlyt.

Önismereti, önkifejezési és kézműves foglalkozások

Gyermekcsoportokat és fiatalokat várunk foglalkozásainkra, melyeken jobban megismerhetik önmagukat és saját képességeiket, miközben játékos feladatokat oldanak meg, vagy kézügyességüket teszik próbára.

Osztálykirándulások, erdei iskola és nyári táborok

Diákcsoportok számára egy-két naptól akár egy hétig tartó teljes programok, helyi pedagógusok közreműködésével, sokféle tanulási, élményszerző és aktív pihenési lehetőséggel.

Horgászat, vadászat

A faluban és határában, igen szép környezetben három halastó áll a horgászok rendelkezésére, a környék erdei pedig bővelkednek vadakban.

Strand, kemping, sátortábor

Parkosított környezetben hidegvizes fürdőmedence, mellette, árnyas fák alatt kemping, a közelben sátortábor biztosítja a kikapcsolódást és a pihenést.

További szálláslehetőségek

Településünkön két vendégház és egy vadászház várja a vendégeket, igény szerint étkezéssel, további programokkal.