Egyesületünkről

Szeretettel köszöntjük a Kisszékelyi Kulturális Egyesület honlapján.

 

Egyesületünk 1999-ben alakult. A legfőbb célunk az volt, hogy civil szervezetként kis falunkért tevékenykedjünk. Ki szeretnénk használni, hogy az érdeklődő falubeliek, valamint mindazon elköltözöttek, akik kötődnek még ehhez a faluhoz,  az egyesület segítségével falunkért, a saját közösségünkért tevékenykedhessenek. Mindenkinek a munkájára, elképzeléseire, ötleteire számítunk, aki tenni akar valamit Kisszékelyért. Ezért is fogadunk be mindenkit az egyesületbe, aki egyetért céljainkkal. Az alapszabályunk a honlapunkon olvasható.

Közhasznú egyesület vagyunk, így gyűjthetjük a személyi jövedelemadóból (SZJA) a törvény által engedélyezett 1 százalékos felajánlásokat is.

Egyesületünk eredményes tevékenykedéseihez az adományok nagy segítséget jelentenek.

Aki hozzájárul a költségeinkhez, annak igazolást tudunk adni erről.

Az önkormányzattal közösen sok célunkat valósítottuk meg már eddig is. Ilyenek például az ötévente megrendezésre kerülő falutalálkozók, ahol az “elszármazottaink” és az itt élők jönnek össze egy szép, felejthetetlen napra, aztán a templomlépcső felújítása, a könyvtár berendezése bútorokkal és a civil kezdeményezésre felállított kereszt a tónál, a régi temető kitisztítása, karbantartása, virágládák kihelyezése a falu utcáira.

Szeretnénk sokat dolgozni azért, hogy legyen jövője a falunak. Ez nagy feladat. Ehhez a múltunkat is meg kell ismertetni mindenkivel. Azokkal, akik most élnek itt, akik ideköltöztek, illetve akik elvándoroltak, de mindig kötődni fognak Kisszékelyhez. Valamint azokkal is, akik most hallanak rólunk első alkalommal.

Szeretettel várunk mindenkit az egyesületbe tagként, vagy csak pártolóként, aki egyetért terveinkkel, elképzeléseinkkel. Várjuk mindenkinek a javaslatát, ötleteit az egyesület email címén is: az info{kukac}kke-kisszekely.hu.

Akinek van személyes emléke, fényképei, videó-anyaga, amit meg szeretne osztani másokkal, kérjük hogy írja meg, küldje el. Nagy szükségünk lenne ezekre. Vigyázunk rá, lemásoljuk, visszaküldjük és feltesszük a honlapokra.

 

Kisszékely, 2008. november

 

Martina Zoltán (a KKE alapító elnöke