EU-s pályázataink

Kisszékely önkormányzati épületeinek energetika korszerűsítése- TOP-3.2.1-16-TL1-2018-00011

Kisszékely Község Önkormányzata eredményesen pályázotta Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül aTOP-3.2.1-16-TL1-2018-00011 azonosítószámú,  „Kisszékely önkormányzati épületeinek energetika korszerűsítése” című pályázatával.

Vissza nem térítendő támogatás összege: 53 206 202 Ft.

Az elnyert támogatás mértéke: 100 %.

A projekt helyszíne:

– Községháza: 7082 Kisszékely, Szabadság u. 409.

– Óvoda:7082 Kisszékely, Szabadság utca 1.

A projekt várható befejezése: 2021.08.29

Az Európai Unió és Magyar Állam nyújtotta támogatás révén két önkormányzati tulajdonú épület újulhat meg.A pályázat keretében a Községháza és az óvoda épületeinek energetikai szempontú központú fejlesztése valósulhat meg.

A beruházás része mind a két épület tekintetében az elavult nyílászárók cseréje, a homlokzati falak és a padlásfödém hőszigetelése, egy-egy korszerűbbkondenzációs kombi gázkazán beépítése, és a termosztatikus radiátorszelepek beszerelése. A Községháza villamos energia fogyasztásának csökkentése és kiváltása érdekében hálózatra visszatápláló napelemes rendszer telepítése is megvalósul a projektben.

A projekt része az is, hogy energetikai szakértő bevonásával felmérésre és vizsgálatra kerülnek a település intézményeinek épületenergetikai paraméterei, majd az adatfeldolgozás után ezek rögzítésre kerülnek NÉeR-ben.

Kisszékely Község Önkormányzata felismerte, hogy a XXI. században fontos megfelelő energiagazdálkodás, a zöldenergiák előtérbe helyezése, a felelős környezetgazdálkodás szemléletének mind szélesebb körű elterjesztése. Ezen okokból Kisszékely Község Önkormányzata vállalta a projekt keretében, hogy olyan fórumokat, ismertetőket szervez, ahol a lakosság megismerheti a felelős környezet és energiagazdálkodás modern, a mai elvárásoknak megfelelő irányzatait, megismerheti az ÜHG kibocsátás csökkentésénekjelentőségét, és tájékoztatást kaphatnak a beruházással érintett épületek használói a projekt során, a beruházásban alkalmazott megoldásokról, a helyes üzemeltetés szabályairól, valamint a pályázat pozitív környezeti hozadékairól. Az Önkormányzat ingyenesen biztosítja a részvételt a tájékoztató programon a lakosság számára.