Vezetett túrák

A helyi szolgáltatók által nyújtott gyalogos, lovas és kerékpáros túravezetés a környék természeti értékeinek, rejtett kincseinek felfedezésében is lehetőséget nyújtanak, egyúttal segítik az aktív pihenést, a rekreációt, a természetes mozgást, a természetbeni sportolást.


Kisszékely környékének jól jelzett turistaútjain és tanösvényein túravezető nélkül is biztosan el lehet tájékozódni, az ismeretszerzést pedig a tanösvény információs táblái segítik. Ha azonban valaki szeretne többet megtudni a szezonális látnivalókról, vagy kevésbé tapasztalt a túrázásban, akkor vezetett túrák is rendelkezésére állnak, amelyek során semmi nem maradhat figyelmen kívül. A különböző tematikus túrák között van gyógynövénytúra, helyismereti túra, természetfotós túra, kalandtúra egyaránt. Vannak olyan gyalogtúrák is, amelyek pszichológus közreműködésével a stresszoldást segítik (relaxációs séták), vagy szép természeti környezetben nyújtanak lelki tanácsadást.

Kisszékely szép mezei és erdei útjainak bejárása lóháton is lehetséges, a szép természeti környezetben vezetett lovastúrák felejthetetlen élményt jelentenek. A kezdők számára lovasoktatás is rendelkezésre áll. Az egészen kicsi gyerekek pedig a lovakkal és más háziállatokkal ismerkedhetnek.

Az egyesületünk által meghirdetett túrákat az Aktuális programok között adjuk közre.

Szólj hozzá!